Právne informácie

  • Povedzme to knihou...

    Povedzme to knihou…. Myslím si, že všetci túžime po tom, aby naše deti vyrastali s pocitom, že v ich živote je veľa krásnych vecí a my sme tu na to, aby sme im tieto skutočnosti ukázali a sprostredkovali im ich.Kniha má pre náš život veľký význam, prenesie nás do iných krajín a životov,nasmeruje nás a ukáže nám hodnoty, ktoré sú tie správne. Preto je neodmysliteľnou súčasťou formovania detského povedomia a podvedomia.V poslednej dobe si deti veľmi obľúbili príbehy malej neposednej opičky Škoričky, cez ktorej zážitky a šibalstvá spoznávajú svet.Jej podoba a farebnosť vyčarí úsmev na nejednej detskej tvári. Preto patrí veľká vďaka kolegynke Mgr. art Sabínke Liptákovej, ilustrátorke tejto knižky, že neodmietla moju prosbu a odkaz od žiakov Cirkevnej základnej školy Jána Palárika v Rákovej, že by ju veľmi rady spoznali…Spolu so žiačkami z 3.UVA triedy-Teréziou Káčerikovou, Danielou Sojkovou, Danielou Kohútovou a Timeou Faturovou, si pripravili pre žiakov 1.-4. roč.bohatý program a strávili s nimi celé dopoludnie..Naša škola im darovala aj knihy,ktoré budú používať nielen ako mimočítankovú literatúru,ale rovnako im spríjemnia čas v ŠKD.Žiaci si odniesli nové zážitky,poznatky a zručnosti pri animovaní príbehu.

    Mgr.Michaela Vrúbelová Bírová

  • Opäť na festivale Cantare choraliter (spievame zborovo)

    Aj tento rok sme sa zúčastnili so speváckym zborom GORETTI, festivalu stredoškolských speváckych zborov Cantare choraliter v Ružomberku.

    Organizátormi sú Gymnázium sv. Andreja a Katedra hudby Katolíckej univerzity.

    Som rád, že ma žiaci presvedčili a nevynechali sme od roku 2017 žiadny ročník (s výnimkou jedného "covidového" - iba ružomberského). Mali sme tak možnosť spoznať školské zbory z celého Slovenska (Košice, Banská Bystrica, Ružomberok) i z poľského Chełmu. Ešte chýbal zbor z českého Kroměříža, ktorý na poslednú chvíľu účasť odriekol pre chorobu dirigenta.

    Každý spevácky zbor sa predstavil troma piesňami v dopoludňajších hodinách v Aule J. Pavla II. Katolíckej univerzity a večer festival vyvrcholil galakoncertom v kostole sv. Ondreja, kde zazneli aj štyri spoločné skladby s orchestrom.

    Festival trval 18.4 – 20.4. Napriek náročnosti a vyčerpávajúcemu programu, chcú žiaci opakovane na tento festival ísť. Bol to pre nás jedinečný zážitok a skúsenosť. Preto patrí vďaka všetkým, ktorí nám to umožnili. Organizátorom, žiakom, ochotným reprezentovať naše školy a v neposlednom rade kolegom, pani riaditeľke a pánu zástupcovi, ktorí nás povzbudzovali.

    Martin Klimek

  • Úspech v krajskom kole Biblickej olympiády

    Študentky 3. ročníka Angela Kormanová, Anežka Zemančíková a Janka Pytelová získali 3. miesto v BIBLICKEJ OLYMPIÁDE na krajskom kole v Žiline. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.
    Mgr. Martina Rosinová

  • Deň učiteľov pri príležitosti sviatku sv. Jána de La Salle

    V pondelok 8.4. sme na našich školách oslávili Deň učiteľov pri príležitosti sviatku sv. Jána de La Salle. Liturgicky sme zároveň slávili sviatok Zvestovania Pána, kde sa opäť mohol aktívne zapojiť školský spevácky zbor GORETTI. Následne sa pedagógovia zúčastnili duchovnej obnovy a slávnostného obeda.

    Mgr. Martin Klimek

  • Jarná výzdoba a tvorivé aktivity v MŠ

    Žiačky 3.UVB a 3.UVA aj tentokrát pripravili pre materskú školu "Srdiečko" výzdobu priestorov. Navyše v rámci praxe navrhli tvorivé dielne, aktivity a súťaže k príležitosti Veľkej noci a príchodu jari. Dievčatám ďakujeme.

    Liptáková S.

  • Tri prasiatka v materskej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tri prasiatka v materskej škole.

    Počuli ste už o tom, že by mal vlk alergiu? Nie? No v rozprávkach je možné všetko. My, žiačky 3.UVB sme si v rámci praxe a dramatickej výchovy pripravili pre deti z materskej školy Srdiečko v Čadci rozprávku o troch prasiatkach, ktoré sa vydali do sveta. Tie počas putovania zažili veľa záujmavých a vtipných situácií. Spievali, tancovali, no najmä spoznali kýchajúceho vlka, ktorého napokon prekabátili. Sme rady, že sme mohli netradičnou verziou známej rozprávky deti potešiť a obohatiť o zážitky.

    Ema Rybárová a Mgr.art. S.Liptáková

  • Jarné tvorivé dielne

    Dňa 21.3. 2024 pripravili žiačky našej školy Jarné tvorivé dielne pre  všetky deti v ŠKD pri ZŠ M.R. Štefánika v Čadci. Budúce maturantky zo IV.UVA zrealizovali kreatívne kútiky, v ktorých si deti mohli vyrobiť jarnú výzdobu a žiačky z II. UVB si pripravili hudobno- pohybové aktivity a diskotékové tančeky.

    Ďakujem dievčatám za zodpovedný prístup a vytvorenie príjemnej atmosféry.

    Mgr. Mária Kopáčová

  • Friendly 02 - Mať sa rád je dôležité

    Milí študenti, predstavujeme vám ďalšiu epizódu študentského podcastu FRIENDLY. Témou je sebavedomie a sebaláska, ktoré sú veľmi dôležité pre každého z nás. Aj keď je sebavedomie a sebaláska dôležitá, občas môže viesť aj do nezdravej formy. Ako to vníma Iza z III.PS a Matúš z 1.PSA si môžete vypočuť v novej epizóde podcastu FRIENDLY.

    Iza a Matúš

  • Zviditeľni neviditeľného človeka

  • Biblická olympiáda

    Víťazky tohtoročného dekanátneho kola Biblickej olympiády za II. kategóriu stredné školy sú:
    Angela Kormanová III. UVA
    Anežka Zemančíková III. UVA
    Janka Pytlová III. UVB

    Menované študentky získali 1. miesto a postupujú do diecézneho kola v Žiline. Gratulujeme a ďakujeme.
    Mgr. Martina Rosinová

  • Adorácia

  • Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť...

    Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť... možno i preto sa niektorí z nás rozhodli putovať po miestach spojených so životmi svätcov ako Margita Mária Alacoque, Ján Mária Vianney, František Saleský... a kto si otvoril srdce, mohol zazrieť i to, čo očami nemožno... a verím, že tí, čo videli, nebanovali, lebo zažité nemožno nikomu vziať. 

    /vdp. Igor Čuntala/

  • Pozvánka pre uchádzačov o štúdium

  • Heydrichiáda

    Študentky našej školy navštívili výstavu pod názvom Heydrichiáda, ktorú žiaci Obchodnej akadémie D. M. Janotu spestrili zaujímavou prednáškou. Ďakujeme za rozšírenie našich vedomostí týkajúcich sa pravicového extrémizmu počas druhej svetovej vojny.
    Mgr. Stanislava Kubincová 

  • Pozvanie na aktivity Dňa ústneho zdravia

  • Postup do krajského kola SOČ

    Daniela Jarabicová z III. UVA, ktorá sa venovala problematike inklúzie v práci na tému Rozvíjanie prosociálneho správania u detí v predškolskom veku, zvíťazila v okrese a postúpila do krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti. To sa uskutoční 26. 3. 2024 v Kysuckom Novom Meste. Srdečne gratulujeme, ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a naďalej držíme prsty.
    -bj-

  • Stružielka s maturantkami

    Dňa 27.2. sme sa my, žiačky 4.UVB, obohatili o ďalšiu novú skúsenosť:V rámci praxe sme si skúsili prácu aj s inými deťmi, na ktoré sme zvyknuté. Boli to deti z občianskeho združenia Stružielka, ktorým sme vymysleli popoludnie plné aktivít.Možno sme mali mierne obavy, predsa len - bolo to niečo nové, s čím sme ešte skúsenosť nemali, ale deti z OZ tam priniesli neskutočnú atmosféru radosti. Radosť z nich sa preniesla aj na nás a za celú triedu musím povedať, že sme za takúto skúsenosť vďačné. Medzi maturantkami....

    /aj moja IV.UVB/

    Pripájame aj príspevok: https://www.facebook.com/struzielka

    V utorok si pre nás zábavné popoludnie pripravili študentky 4.UVB zo Strednej odbornej školy pedagogickej sv. Márie Goretti v Čadci.

    Zabavili sme sa, zasúťažili sme si a pre všetkých to bolo veľmi príjemné a inšpiratívne.

    Ďakujeme p.prof.Gašparíkovej a jej dievčatám za vytvorenie príjemnej atmosféry a obohatenie nášho utorkového stretnutia.

  • Lyžiarsky kurz 2024

    Žiaci prvého ročníka našich škôl sa zúčastnili kurzu pohybových aktivít v prírode so zameraním na zimné športy  v lyžiarskom stredisku Snowparadise Veľká Rača Oščadnica. Lyžiarsky kurz sa konal v dvoch turnusoch, prvý 12. - 16. 2. pre žiakov I. UVA, I. VS, I. PSA triedy a druhý 26. 2 - 1. 3. pre triedy I. UVB, I. PSB a I. ZUA. Náplňou kurzu bolo naučiť každého začiatočníka základným pohybom na lyžiach a pokročilejších zdokonaliť v tom, čo už vedeli. Jeho súčasťou bolo zjazdové lyžovanie, snowboarding, pohyb a pobyt v prírode. Žiaci boli rozdelení do troch skupín na základe vstupnej diagnostiky lyžiarskych zručností v prvý deň kurzu. Poďakovanie patrí Lyžiarskemu stredisku Snowparadise Veľká Rača, ktorý nám vytvoril nezabudnuteľné zážitky na lyžiarskom kurze a zamestnancom Chaty Plemenár, kde sme mali zabezpečený obed. Na záver patrí veľké ĎAKUJEM inštruktorom za dobre odvedenú prácu a žiakom za disciplínu.
    PaedDr. Marianna Slanináková

  • Valentínska kvapka krvi 2024

  • Školské kolo SOČ

    Tento rok sme si na školskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti spojenom aj so SZŠ sv. Františka z Assisi  vypočuli zaujímavé projekty našich študentiek. V okresnom kole nás bude 8. marca reprezentovať Daniela Jarabicová z III.UVA, ktorá sa venovala problematike inklúzie v práci na tému Rozvíjanie prosociálneho správania u detí v predškolskom veku. Iza Karolína Čáková (III.PS) v práci s názvom Ostať prirodzená alebo splynúť s dobou riešila problematiku trendov estetickej medicíne, s ktorou sa taktiež predstaví na okresnom kole. Gratulujeme a držíme prsty v ďalších kolách postupovej súťaže.
    -bj-

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola pedagogická sv. Márie Goretti
    Horná 137, 022 01 Čadca
  • (+421) 041/433 51 22 - sekretariát,
    Školský internát: 041/ 431 25 26, 0911 912 393, 0917 350 14

Fotogaléria